Frozen yoghurt med bær og müsli
Ingredienser
½ dl græsk yoghurt 10 % (ca. 75 g)
½ dl skyr (ca. 75 g)
1 portion blåbærkompot eller 1 spsk. syltetøj
1 portion granola eller 1 spsk. honningristet müsli
6-8 brombær (ca. 24 g)
1 tsk. ahornsirup (ca. 7 g)
Sådan gør du:
- Bland eller blend yoghurt og skyr med bærkompot og læg i fryseren i minimum 8 timer.
- Tag yoghurten op 20-30 min. før servering.
- Top med granola, brombær og ahornsirup og servér.
Variation:
- Hvis du har behov for at spare på protein, kan du vælge kun at bruge græsk yoghurt i stedet for at vælge græsk yoghurt og skyr.
- Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du frit vælge, om du vil bruge skyr, græsk yoghurt eller en blanding.
Tips:
- Kan også spises, uden at den har været i fryseren.
- Sommer betyder også friske bær. Spis dem i sæsonen, for så er det ofte muligt at finde friske, lokalt dyrkede versioner, og det er godt både for pengepung og bæredygtighed. Men vær opmærksom på, at bær indeholder en del kalium.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 245,0 | 245,0 |
Protein i gram | 10,0 | 10,0 |
Kulhydrat i gram | 25,0 | 25,0 |
Fedt i gram | 11,0 | 11,0 |
Kalium i mg | 325,0 | 325,0 |
Kalium (kogt) | 325,0 | 325,0 |
Fosfat i mg | 190,0 | 190,0 |
Salt i gram | 0,1 | 0,1 |
Ingredienser
½ dl græsk yoghurt 10 % (ca. 75 g)
½ dl skyr (ca. 75 g)
1 portion blåbærkompot eller 1 spsk. syltetøj
1 portion granola eller 1 spsk. honningristet müsli
6-8 brombær (ca. 24 g)
1 tsk. ahornsirup (ca. 7 g)